Три месеца след земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер в Афганистан,

...
Три месеца след земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер в Афганистан,
Коментари Харесай

Три месеца по-късно пострадалите от земетресението в Афганистан все още се възстановяват

Три месеца след земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер в Афганистан, при което починаха и бяха ранени хиляди хора, оживелите се пробват да възстановят живота си. Някои фамилии живеят в платнени палатки в регион Зинда Джан. Хората са принудени да преживеят зимата с помощта на дарения. Те обаче са обезпокоени от това, което им следва. Преди земетресението 55-годишният Мула Дад Мохамади е имал къща с шест стаи, кухня и място за посеви, добитък и дървен материал. Сега той се приютява под брезент и чаршафи дружно със брачната половинка и децата си. Той е признателен за напъните за подкрепяне, само че желае ограничения за по-дългосрочно възобновяване.

 
Обръщаме се към всички организации за помощ и към интернационалната общественост. Молим ги да ни докарат камиони с товарачи, които да почистят руините, с цел да можем да се занимаваме със земеделие.
Мула Дад Мохамади, оживял след земетресението

Световната реакция на бедствието беше мудна, като огромна част от интернационалната общественост се притесняваше да работи непосредствено с следеното от талибаните държавно управление. Талибаните, неправителствените организации, Организация на обединените нации, частният бранш в страната и афганистанската общност се сплотиха към потърпевшите от земетресението общности, с цел да оказват помощ с парични помощи, храна, облекла, медикаменти и възобновяване. Говорител на губернатора на Херат съобщи, че в Зинда Джан се работи по 3000 къщи. Някои от тях са приключени на 90%, а други - на 20%. Оцелелите към момента се нуждаят от помощ заради мащаба на бедствието. Той прикани афганистанците и останалата част от света да засилят реакцията си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР